• secretaris@koninklijkefanfare.nl

De Slagwerkgroep

De drumband van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord is opgericht in 1959 en bestaat uit +/- 20 muzikanten. De drumband kan ruwweg opgedeeld worden in twee groepen:


De bazuinen

Als een van de weinige korpsen in de regio heeft de Koninklijke Fanfare nog bazuinblazers in hun gelederen. Een bazuin is een voorloper van de trompet en werd in vroeger tijden vooral gebruikt voor militairen doeleinde. Heden ten dage is het een veelzijdig instrument waarmee zelfstandig kan worden opgetreden. De bazuinen van de Koninklijke Fanfare verzorgen dan ook ieder jaar onder andere het reveille op koninginnedag en de dodenherdenking op 4 mei. De bazuinensectie staat onderleiding van Jo van der Pas.


De Slagwerkgroep

In de bijna 50 jarige geschiedenis van de drumband is deze uitgegroeid van een tamboerkorps met enkele kleine trommen, tenor trom en een grote trom, tot een veelzijdige all-round percussiegroep waar slagwerk wordt bespeeld in het breedste zin van het woord.


Op slagwerkgebied doet de slagwerkgroep het dan ook zeer verdienstelijk als er wordt gekeken naar de resultaten van de afgelopen jaren. Zo werd er meermalen de Jumbocup veroverd en hebben ze in 2000 verdienstelijk deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap van de FKM in de toemalige 1ste divisie. Als hoogtepunt geldt het behaalde nationaal kampioenschap 2013 in Assen onder leiding van Instructeur Wim van Zutphen!


Ook al kunnen de bazuinen en slagwerkgroep afzonderlijk van elkaar opereren, ze zijn samen een. Dit laten ze op diverse concerten horen en valt te zien en te horen op serenades. Samen zijn ze onder leiding van de tambour-maitre Geert Pittens de drumband van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.De slagwerkgroep onder leiding van dirigent Wim van Zutphen

Wim van Zutphen (Dirigent)

  • © Muziek Locatie